Nå kan du gi samtykke til PredPor-studien på mobil, nettbrett eller datamaskin

Vi sender nå ut ny invitasjon til å delta i Predpor-studien til alle i Norge med akutt intermitterende porfyri (AIP), som ennå ikke har takket ja til å bli med i studien. Nå kan du gi samtykke til deltagelse elektronisk, ved hjelp av mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin.

Publisert 23.05.2023
Grafisk brukergrensesnitt

Du kan nå samtykke elektronisk 

​Alle med AIP som ikke har takket ja til å delta i PredPor-studien, får nå tilsendt ny invitasjon til deltagelse. Det nye med denne invitasjonen er at du kan samtykke elektronisk, ved hjelp av en sikker og godkjent løsning for elektronisk samtykke. I invitasjonsbrevet du får tilsendt finner du en QR-kode (digital kode) som tar deg til den løsningen hvor du kan samtykke til å delta. Du må logge inn med elektronisk ID (MinID, BankID eller Buypass ID) for å få tilgang til samtykkeløsningen. Årsaken til dette er at innloggingen skal være sikker og koblet til personnummeret ditt. Du kan også logge deg inn ved hjelp av 

Etter at du har logget inn, får du informasjon om hva deltagelse i PredPor-studien innebærer. Dette er samme informasjon som du finner i brevet du har fått tilsendt i posten. Nederst i informasjonsbrevet får du opp spørsmålet «Samtykker du til deltakelse i prosjektet» og avkryssingsboks om du ønsker å samtykke. 

Enklere for deg – enklere for oss 

Når du samtykker, vil du få opp alternativer for hvordan du ønsker å bli kontaktet av PredPor-teamet på NAPOS. Her må du legge inn telefonnummer. I tillegg kan du også legge til e-postadresse. Vi ber deg også om å legge til ønsket oppmøtested for prøvetaking. Dette er for å vite hva du ønsker og for å gjøre det enklere for oss når vi planlegger utreisene våre.  

Når du har fylt ut alle obligatoriske felt, kan du sende inn samtykket via «Send»-knappen. Svaret blir så levert, og du får en bekreftelse i den digitale postkassen din i løpet av et døgn. PredPor-teamet vil ta kontakt med deg så snart som mulig etter at vi har mottatt samtykket, for videre avtale om tidspunkt for oppmøte. 

Har du spørsmål til hvordan å sende inn elektronisk samtykke, ta kontakt med oss på telefon eller epost, så hjelper vi deg. 

Samtykke på papir er også mulig 

Sammen med invitasjonsbrevet som vi sender i posten, vil vi også legge ved samtykkeskjema og svarslipp for oppmøtested på papir. Du kan også fylle ut disse og sende dem inn i den vedlagte ferdigfrankert returkonvolutt, dersom du foretrekker å svare på papir. 

Mer om PredPor 

Ønsker du å lese mer om PredPor, finner du mer informasjon om studien og hva vi håper den skal gi oss svar på, praktisk informasjon til deg som ønsker å delta, digital kode (QR-kode) som tar deg til den elektroniske samtykkeløsningen m.m. ved å klikke på lenken under.  ​

Mer informasjon om PredPor-studien​ ​