Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.
Et par personer som går utenfor en bygning

Henvisning PALBU

Vi ønsker å være tilgjengelige for både helsepersonell og familier. Alle henvisninger til oss må gå via pasientansvarlig lege. Legen kan ikke henvise uten samtykke fra pasient og pårørende.

Palliasjon er et begrep mange er redde for, men en henvisning til palliativt team betyr ikke at barnet eller ungdommen skal dø. Et barn kan leve langt opp i voksenlivet med en palliativ diagnose. Vi ønsker en henvisning så tidlig som mulig etter at barnet har fått sin diagnose, slik at vi får mulighet til å gi hjelp og støtte i alle faser av sykdommen. En henvisning betyr at hele familien vil få ekstra oppfølging i hverdagen, med fokus på livskvalitett og hva hver familie trenger for å kunne leve et så normalt liv som mulig. 

Familien vil få en kontaktperson i teamet som har ansvar for oppfølging og koordinering av det videre arbeidet. 

Sammen med kontaktperson og lege vil familien få tilbud om en første samtale. Samtalen kan handle om hvordan de har det i hverdagen og kartlegge videre behov for støtte og hjelp. 

Sammen med kontaktperson vil familien ha en løpende dialog om hvilke behov både barnet og hele familien har. Behovene kan endre seg etter hvert som barnets sykdom utvikler seg. 

På palbusamtalen vil familien få tilbud om å utarbeide en plan som beskriver hva som skal skje hvis det oppstår akutte situasjoner. Det vil også bli snakket om livskvalitet og hvordan familien skal få det best mulig i hverdagen. 

Sist oppdatert 16.10.2024