Avspenning og mindfulness

Her finner du øvelser knyttet til avspenning og mindfulness.

Avspenningstrening er en treningsform hvor du jobber med å komme i kontakt med kroppen, legge merke til om du spenner musklene, eller klarer å spenne av og finne ro og hvile. 

 
Mindfulness (oppmerksomt nærvær) handler om å være tilstede her og nå, i øyeblikket. Å være oppmerksomt tilstede kan redusere stress, bekymringer og være til hjelp med å finne ro og avspenning. 

Høyr på lydfiler til trening

Fysioterapeutene ved poliklinikk for Fysikalsk medisin og rehabilitering har laget lydfiler som kan brukes til å trene på avspenning og mindfulness. Noen kan oppleve at det oppstår ubehagelige kroppslige reaksjoner under denne type trening. Da anbefaler vi at man setter seg opp og avslutter avspenningen og eventuelt prøver igjen ved en senere anledning.

Ved trening av avspenning « Ro og tyngde» og «Hold og slipp» samt « kroppsskanning» er det viktig at du ligger godt. Eventuelt kan man trene på avspenning sittende i en god stol. Lydfilene mindfulness meditasjon 5 og 10 min anbefaler vi at man gjør i sittende, gjerne i en god stol hvor ryggen kan hvile mot stolryggen. 
 

Høyr lydfiler

Sist oppdatert 17.03.2023