Kurs og undervisning

Vi tilbyr jevnlig kurs i maritim medisin og dykkemedisin for sjømannsleger, dykkeleger og petroleumsleger. Senteret driver studentundervisning for medisiner studenter.

Kurs i 2024

​Norsk Senter for maritim medisin og dykkemedisin tilbyr grunnkurs og repetisjonskurs i maritim medisin og dykkemedisin. Grunnkursene er nødvendige for å bli sertifisert som Sjømannslege eller Petroleumslege. Repetisjonskursene er nødvendige for å søke om fornyet godkjenning som Sjømannslege, Petroleumslege eller Dykkelege. .

Senteret driver regelmessig studentundervisning for medisinerstudenter ved Universitetet i Bergen.

Senteret gjennomfører også andre kurs og konferanser etter behov. Vi har gitt kurs i telemedisin og gjennomført konferanser både for norske og utenlandske sjømannsleger som er sertifisert av Sjøfartsdirektoratet.

Kursene er godkjente av Helsedirektoratet, Sjøfartsdirektoratet og Legeforeningen. Grunnkursene for Sjømannsleger og Petroleumsleger arrangeres med tilstedeværelse. Repetisjons kursene for Sjømannsleger, Petroleumsleger og Dykkeleger arrangeres digitalt på Zoom. Disse kursene er også godkjent av Helsedirektoratet, Sjøfartsdirektoratet og Legeforeningen​ som digitale kurs

 

English webpages

Våre kurs

 • Grunnkurs for sjømannsleger
  Dette kurset er utviklet i samsvar med kompetansekravene for norsk godkjente sjømannsleger i samsvar med standardene satt av Sjøfartsdirektoratet.
  Grunnkurs for sjømannsleger
  13.
  august
  2024
  Fleire datoar
 • Repetisjonskurs for dykkerleger
  Kurset er laget for godkjente dykkeleger. For å opprettholde godkjenning som dykkerlege (som gis av Statsforvalteren i Rogaland, Helse og sosialavdelinga) så må du gjennomgå oppdateringskurs hvert 3. år.
  Repetisjonskurs for dykkerleger
  27.
  august
  2024
  Fleire datoar
 • Repetisjonskurs for sjømannsleger
  For å få fornyet godkjenning (resertifisering) som Sjømannslege kreves det at sjømannslegen gjennomfører et obligatorisk oppdateringskurs og består eksamen.
  Repetisjonskurs for sjømannsleger
  10.
  september
  2024
  Fleire datoar
 • Grunnkurs petroleumsleger
  Kurset er godkjent av Helsedirektoratet og gir nødvendig kompetanse til å søke godkjenning som petroleumslege.
  Grunnkurs petroleumsleger
  15.
  oktober
  2024
  Fleire datoar
 • Resertifisering petroleumsleger
  For å få fornyet godkjenning (resertifisering) som petroleumslege kreves det at petroleumslegen gjennomfører et obligatorisk oppdateringskurs og består eksamen.
  Resertifisering petroleumsleger
  29.
  oktober
  2024
  Fleire datoar
 • Praktisk kurs i medisinske ferdigheter
  Har du medisinsk behandleransvar på skip eller fiskebåt? Har du opplevd usikkerhet omkring håndtering av medisinske situasjoner om bord? Dette kurset er for deg som ønsker oppfriskning av dine medisinske ferdigheter, slik at du stiller enda bedre forbered
  Praktisk kurs i medisinske ferdigheter
  Dato passert
Sist oppdatert 17.01.2024