Ny kostholdsstudie som skal undersøke remisjon av type 2 diabetes

Diabeteskoststudien

Ved Universitetet i Bergen gjennomføres en studie som undersøker effekten av kostholdsintervensjoner på remisjon av type 2 diabetes, og deltakere tilbys kostnadsfri helseundersøkelse og oppfølging av klinisk ernæringsfysiolog over 15 måneder.

Publisert 20.08.2024
Grafisk brukergrensesnitt

Foto: colourbox

Studiegruppen setter stor pris på om du kan oppfordre aktuelle pasienter til å melde sin interesse via dette skjemaet eller sende epost til diakost@uib.no for mer informasjon.

Inklusjonskriterier:

· Alder 24-75 år

· Maksimum 10 år siden T2D diagnostise

· Kroppsmasseindeks (BMI) lik eller over 27

· HbA1c lik eller over 48 mmol/mol

· Hba1c under 48 mmol/mol med antidiabetika

 

Om studien:

Studien sammenligner et lav-karbohydrat høy-fett kosthold med en lav-kalori måltidserstatning etterfulgt av et lav-kalori kosthold for å undersøke remisjonsrate og genetiske påvirkninger.

Deltakere får omfattende helsevurdering og kostholdsoppfølging av KEF over 15 måneder. Studien rekrutterer 120-150 deltakere. Studien er registrert på ClinicalTrials.gov: NCT04943926.

 

Les mer her: Diabeteskoststudien