En gruppe mennesker i en bygning

Bli med inn

#blimedinn er fortellingar frå Haukeland. Vi vil invitere deg med inn og vise det som skjer på innsida av heile sjukehuset. Medarbeidarar, pasientar og pårørande fortel historier som vi håpar vil auka kunnskap, engasjere og overraske.

Bli med inn på sjukehuset

• Bilde av kvinne som får tatt blodprøve frå armen.
    Ta prøvene dine i sentrum

Har legen din bestilt prøvetaking for deg, kan du stikke innom Zander Kaaes gate 7 i sentrum og få det gjort. Her er det nytt og fint og nesten aldri ventetid.

Bli med inn i skjelettet

• Knut Fjeldsgaard.foto
    Hvorfor blir operasjonen din utsatt?

Det verste en kirurg vet er å stryke/utsette operasjoner. Og alle gruer seg til å fortelle det til pasienten. Et helt opplagt spørsmål pasienten stiller er: Hvorfor?

• kvinne med gips.foto
    På glatta

Helga Furdal (74) er ein av dei uheldige pasientane som falt og brakk handleddet i vinter. Kva skjer når du kjem inn på Skadepoliklinikken med brot eller mistanke om brot?

• plate til handlessbrot.foto
    Brot i handleddet: Når gips ikkje er nok

Brot i handleddet er ein av dei vanlegaste brottypane. Dei fleste brota vert behandla med gips, men nokre gonger må det meir til. Bli med inn på operasjonssalen.

Bli med inn i psykisk helsevern

• klatrer opp.foto
    Veien opp igjen

- Klatringen er som behandlingen jeg har fått på DPS’en. Det er bare jeg som kan jobbe meg oppover, men jeg er avhengig av at noen står bak meg og sikrer.

• tilsette på psykiatrisk klinikk.foto
    5 myter om Sandviken

Kva er fakta  - og kva er faktisk feil - om det myteomspunne sjukehuset som ligg i Sandviken?

Bli med inn i tarmen

• kvinne smiler ved bord med mat.foto
    Kan denne menyen endre livet ditt?

1 av 10 nordmenn har irritabel tarm. Ved å redusere eller kutte inntaket av enkelte karbohydrat kan du ta tilbake kontrollen over tarmen din.

• pasient_IBS
    Tok nettkurs, fekk nytt liv

Tenk om heile livet ditt blei styrt av kor ofte og kor akutt du måtte på do?

Akutt sjuk

• hjertelege og pasient
    Hjartesmerte: Kva skjer på akutten?

Kvar dag kjem omlag 20 pasientar til Akuttmottak med smerter i brystet. Det er ikkje alt som er alvorleg hjartesjukdom. Rask utgreiing er alltid avgjerande. Sjå filmen her.

• marianne reimers overlege mottaksklinikken.foto
    Akutt til sykehuset: Hvorfor må jeg vente?

Når er du en grønn, gul, oransje, rød eller blå pasient? Få svarene fra overlege Marianne Reimers ved Mottaksklinikken.

• alexander fludal, skuttsjukepleier.foto
    Døden på akutten

- Ein skulle jo ønske at det ikkje skjedde. Men døden er ein del av jobben vår. Då er det meiningsfullt å kunne få bidra ved starten av ein sorgprosess.

Sist oppdatert 19.09.2021