Digital behandling for ungdom med spiseforstyrrelser
I denne studien ønsker vi å evaluere den digitale behandlingen eBalanse, som er rettet mot ungdom med spiseforstyrrelser.
Om studien
Formålet til studien er å undersøke nytten av eBalanse for ungdom med spiseforstyrrelser i alderen 16 til 18 år. I løpet av studien vil du delta i en 10-ukers digital behandling som gis via en mobil app, i tillegg vil du ha ukentlig telefonsamtaler med en behandler i BUP.
For å evaluere nytten til behandlingen, vil du bli bedt om fylle ut spørreskjema. Vi vil be deg fylle ut skjemaer før oppstart, underveis, etter endt behandling og 3 og 6 måneder etterpå. Alle spørreskjema besvares i appen hvor du logger deg inn med BankID. Vi vil også kontakte noen av deltakelser med forespørsel om å delta i et telefonintervju 2-4 uker etter endt behandlingen. Dette er for å undersøke hvordan det oppleves å delta i en slik digital behandling. Alle deltakerne vil få tilsendt et universelt gavekort på 300 kroner ved 3 og ved 6 måneders oppfølgningen. Dette som kompensasjon for tidsbruken etter endt behandling.
Les meir om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltaking
Studien er open for rekruttering frå 11.03.2024 fram til 01.12.2025
Kven kan delta?
Du kan melde din interesse for deltakelse her: ForHelse (youwell.no)
Den digitale behandlingen er for ungdom som har et problematisk forhold til kropp, vekt og mat. For å kunne delta må du:
- tilhøre Helse Bergen eller Helse Fonna sitt opptaksområde
- være i alderen 16 til 18 år
- kunne lese og skrive norsk.
- Dersom du går i en annen behandling, må denne pauses for å delta i studien.
Dersom du har BMI under 17.5, er innlagt eller har en annen alvorlig psykisk lidelse, så kan du ikke delta i denne studien.
Kva inneber studien?
Ver merksam
Fordeler og ulemper med deltakelse:
Forskning på bruk av digital behandling viser lovende resultater, og vi håper at deltagelse i prosjektet vil være interessant, spennende og nyttig. Å delta i utviklingen av en ny behandling kan for enkelte gi økt selvtillit ved å bistå innovasjonsarbeid. Deltakelse gir også en unik mulighet til å motta en behandling som en ellers ikke hadde fått tilgang til.
Å delta i psykologisk behandling er en krevende prosess og noen kan i tillegg oppleve økt stress ved å skulle «prestere» som deltaker i et forskningsprosjekt. Vi er interessert i alle sine meninger, og det finner ikke noen «rette eller «feile» svar.
Relevant for
Kontaktinformasjon
Prosjektleder for forskningsprosjekter er Professor Tine Nordgreen, epost: tine.nordgreen@helse-bergen.no
Spørsmål knyttet til prosjektet kan også sendes til: ungmeistring@helse-bergen.no.
Vi minner om å Ikke sende sensitiv informasjon på e-post.
Samarbeidspartnarar
Samarbeid med
- Helse Fonna