En gruppe firkanter

Nasjonalt senter for søvnmedisin (SOVno)

Kontakt oss

​SOVno er etablert for å bygge opp og spre forskningsbasert kunnskap om utredning og behandling av ulike typer søvnforstyrrelser. Vi retter oss både mot helsepersonell, pasienter, pårørende og befolkningen generelt. SOVno deltar i undervisning i grunn-, videre- og etterutdanninger av helsepersonell, og gir veiledning/rådgivning på nasjonalt nivå for å sikre spredning av kompetanse til landet for øvrig. Vi driver med forskning i egen regi, samt bidrar til forskning- og fagutvikling i andre fagmiljøer for å bygge opp nasjonal kompetanse.

Det er ikke pasientbehandling ved SOVno. Slik behandling skjer ved kliniske avdelinger/ sentre/ fastleger. En oversikt over utrednings- og behandlingstilbud i Norge finner du også på våre nettsider. SOVno er behjelpelig med å rettlede pasienter i valg av behandlingssted.

​Ta søvntesten og få tilbakemelding på hvilken søvnlidelse du har, og få råd om hva slags behandling som er aktuell.

Søvntesten er utviklet ved Universitetet i Bergen (UiB) av professor Bjørn Bjorvatn. Universitetet benytter spørreverktøyet «SurveyXact by Rambøll» som programvare for denne undersøkelsen. Her blir personvernet ivaretatt på en sikker måte. Du kan lese mer om dette på følgende lenke: https://www.surveyxact.no/gdpr/. Det er inngått databehandleravtale mellom UiB og Rambøll AS.
Det er frivillig å svare, og du kan når som helst avbryte spørreundersøkelsen. Alle svar blir registrert, også delvis besvarte spørreundersøkelser. Alle svar behandles avidentifisert, og blir anonymisert fortløpende ved at IP-adresser / nettidentifikatorer slettes av databehandler. Anonymisert datamateriale fra svarene vil kunne bli benyttet til rapportskriving og vitenskapelige artikler i ettertid.

SOVno lanserer podkast

Søvnpodden er SOVno sin podkast for alle som sover. Enten du sliter med søvnen, behandler folk med søvnproblemer eller bare vil lære litt mer om søvn, er dette podkasten for deg!

Lytt til Søvnpodden her
To kvinner i en seng, en som ligger og sover og en som sitter og holder seg for ørene
  • Forsider tidsskriftet søvn.
    Tidsskriftet SØVN

Her finner du alle utgaver av tidsskriftet SØVN som gis ut av SOVno to ganger i året. Tidsskriftet er rettet mot helsepersonell, men vil også være aktuelt for forskere og studenter innen helsefag.

• Søvn og søvnsykdommer

På denne siden finner du tekster med tema knyttet til normal søvn, søvnsykdommer og utredning og behandling av søvnsykdommer.

• Ung mann sitter i sofa. Kvinne sitter vendt mot mannen mens hun holder briller i hendene. foto
    Utredning- og behandlingstilbud i Norge

På denne siden finner du en oversikt over offentlige og private tilbud for utredning og behandling av søvnsykdommer innen hver helseregion i Norge.

• Et par bøker på et bord
    Brosjyrer om søvn

Her finner du fire forskjellige informasjonsbrosjyrer om søvn og søvnsykdommer laget av SOVno.

• Hånd med rosa markørpenn krysser av i spørreskjema. Foto
    Spørreskjema

Her finner du aktuelle spørreskjema som brukes i utredning av søvnsykdommer.

• Illustrasjon. Flere A4-ark oppå hverandre, det fremste med tekst og grafer. Illustrasjon
    Publikasjoner

Her finner du liste over publikasjoner innen søvn.

• Utsnitt av eldre mann i rutete skjorte med hendene på tastatur. Foto
    Nyttige adresser og internettsider

Her finner du en oversikt over nyttige adresser og internettsider.

• Kvinne sitt hode ligger på hvit pute, ansiktet i profil mot mørk bakgrunn og fullmåne. Illustrasjonsfoto
    Doktorgrader

Liste over avlagte doktorgrader innen søvnrelaterte tema i Norge.

• Interiør auditorium i Bikuben kurs og konferansesenter. Foto
    Kurs og kongresser

Her finner du en oversikt over nasjonale og internasjonale kurs og kongresser innen søvnrelaterte tema.

• To puter i uoppredd seng

Aktuelle forskningsprosjekt innen søvn som SOVno er involvert i.

Populærvitenskapelig formidling av søvn

Korte videoer, webinar, tegneserie og podkast om søvn og søvnsykdommer.
Mer om søvn og søvnsykdommer her
Hånd på gammeldags vekkerklokke. Foto

Aktuelle saker